series

#182

Nog steeds bijna 30, nog steeds single, maar wel een nieuwe baan in the pocket vanaf 1 juli *doet de hippie shake*.
Op mijn laatste werkdag kreeg ik het verlossende telefoontje en nog maar een weekje en dan mag ik beginnen!

Dat betekent dus dat ik in totaal 3 weken vakantie heb (waarvan er dus al 2 op zitten (maargoed, jullie kunnen ook tellen)). Om een lang verhaal kort te maken, ik heb dus vakantie.
Heb ik wat spannends gedaan in mijn vakantie? Mwah.. nee niet echt. Ik wilde er eigenlijk even tussenuit gaan, maar door die godsgruwelijke hitte is dat er niet meer van gekomen (ik ben namelijk echt een herfst/winter meisje). Dus dat resulteerde erin dat ik een paar dagen op de bank gekluisterd zat overdag (ja ik word echt letterlijk ziek van die benauwde temperaturen hier). Op de bank doe je niet zo heel veel behalve series kijken, heel veel series kijken zelfs.

Zo ben ik ook eindelijk weer begonnen aan The Bridge (Bron | Broen), ik was ergens in seizoen 2 blijven hangen, maar ik ben blij dat ik het weer heb opgepakt, want wat is dit een heerlijke serie.


Volgens mij is The Bridge bij velen wel bekend, maar het begint allemaal met een moord op de brug die Denemarken en Zweden verbindt : de Sontbrug.
Door deze vondst moeten Saga uit Zweden en Martin uit Denemarken samen gaan werken om de moordenaar te vinden en laten dit nou net twee totaal verschillende types zijn. Heel veel meer ga ik er niet over vertellen omdat ik niet teveel wil verklappen, maar ik vind dit 1 van de beste series (ja, serieus!).
Er staan ondertussen 3 seizoen van The Bridge op Netflix en de eerste 2 seizoenen staan op Videoland. Een 4e seizoen is in de maak (maar deze zal waarschijnlijk pas in 2018 uitgezonden gaan worden).

Nadat ik The Bridge had verslonden ging ik op zoek naar een andere Scandinavische serie en kwam ik bij Acquitted (Frikjent) uit.


Deze serie gaat over Aksel Borgen. Aksel is opgegroeid in een klein dorpje in Noorwegen, maar nadat hij is vrijgesproken van de moord op zijn jeugdliefde vertrekt hij naar Maleisië en heeft daar een rijk leven opgebouwd.
Na 20 jaar neemt de vader van zijn jeugdliefde contact met hem op om het familiebedrijf te redden en Aksel besluit om terug te reizen naar zijn geboorteplaats, maar hier wordt hij niet met open armen ontvangen.
Van Acquitted had ik niet heel veel verwacht, maar deze serie heeft een goed verhaal en een nog betere cast.
Seizoen 1 op Netflix en Videoland, er is wel een tweede seizoen gemaakt, maar ik durf niet te zeggen of deze binnenkort ook online komt.

Na deze serie had ik nog wat tijd over (ja dat krijg je in vakanties) en kwam ik de Deense serie Dicte tegen.


Dicte Svendsen heeft besloten om na haar scheiding samen met haar dochter terug te keren naar haar geboortedorp. Ze krijgt een baan bij het plaatselijke dagblad als misdaadjournalist, maar ze houdt het niet alleen bij schrijven.
Dicte is een prima serie, ik vind em niet zo sterk als de twee hiervoor, maar dat mag de pret niet drukken.
Dicte heeft in totaal 3 seizoenen waarvan er 2 op Netflix en Videoland staan!

Zo nu jullie ook weer op de hoogte zijn ga ik even lekker buiten zitten in het (gelukkig niet meer zo hete) zonnetje!

Advertenties

9 gedachten over “#182”

  1. Super dat je alweer een nieuwe baan hebt gescoord, gefeli!
    Nou je hebt aardig wat series gekeken! 😀 Ik vond de warme dagen juist heerlijk, we zijn veel buiten geweest.

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s