favs

#66

Sherlock Holmes, wie kent deze man nu niet? Deze keer kan ik ook breed glimlachend beamen dat ik bekend ben met Sherlock Holmes (yes ze is uit haar grond gekropen hoor).

Een aantal jaren geleden heb ik de films gezien (deel 1 en deel 2) met Jude Law, deze vond ik mwah mwah.. Ik was niet wild enthousiast en eigenlijk was ik ze ook snel weer vergeten. Maaaarr.. toen kwam daar opeens de serie Elementary.


Ik zette deze (eigenlijk puur uit verveling) op en opeens waren daar Holmes en Watson in een nieuw jasje gestoken en dat vond ik toch wel heel leuk. Al vrij snel was ik door seizoen 1 heen (ja ik heb akelig veel vrije tijd :p) en daar baalde ik best wel van. Netflix kwam ook nog niet met seizoen 2 op de proppen dus begon ik me maar weer te verdiepen in andere series.

Na de zoveelste laatste aflevering zag ik daar opeens Sherlock. Jeeeesus.. alweeeeeeer?! Hier wilde ik eigenlijk uit principe niet aan beginnen, want hey.. Elementary was toch vast veel leuker (en het voelde een beetje als vreemdgaan). Toch werden die principes al snel overboord gegooid (ik ben heel zwak) en voor ik het zelf door had zat ik gebiologeerd naar Sherlock te kijken, en godsamme.. ook al zo leuk!

Er heerst een ware Sherlock vibe in huize J.
De series en de films gaan over de detective Sherlock (like duh) en hij lost samen met Watson moorden op en dan wel op zijn eigen wijze, heerlijk! Het leuke (vind ik dan) dat je zoveel herkenbare dingen in beide series zitten en dat terwijl ze toch ook eigenlijk heel verschillend zijn :).

Heb je even geen idee wat je moet gaan kijken? Check ze op Netflix, Elementary (ondertussen 2 seizoenen) en Sherlock (3 seizoenen, maar let op! per seizoen maar 3 afleveringen van ongeveer 90 minuten) en ga los ;).

Advertenties

26 gedachten over “#66”

  1. De BBC serie van Sherlock was er voor Elementary 🙂 Er zit wel verschil tussen. Maar het trekt me niet zo. Ik vond de versies met Jeremy Brett en daarvoor met Basil Rathbone erg leuk. de ouwe versies. En natuurlijk de Star Trek TNG Sherlock van Data. Mocht het ooit op mijn pad komen, kijk ik wel, hoor. Maar tot die tijd speel ik het spel Sherlock Holmes: Investigating Detective. 😀

  2. Oh inderdaad… in welke grot zat jij verstopt 😛

    Elementary is geslaagd omdat er een Britse acteur in zit. Als ze daar een Amerikaanse acteur voor hadden gevraagd, was die nooit zo sterk geweest. Leuke serie. Maar Sherlock.. die serie is echt briljant!

Vragen?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s